PL

Europejskie rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO) – wymogi praktyczne i wdrożenie w każdej firmie (12.04.2018)

 

    Zapraszamy serdecznie przedsiębiorców z województwa zachodniopomorskiego do udziału w bezpłatnym szkoleniu, pt.:

„Europejskie rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO) – wymogi praktyczne i wdrożenie w każdej firmie”

w dniu 12 kwietnia 2018 r. 

Celem szkolenia jest przedstawienie zagadnień związanych z nowym wdrożeniem europejskiego rozporządzenia dot. ochrony danych osobowych. M.in. dowiesz się co firma powinna wiedzieć o RODO i jak ją dostosować do nowych wymagań. Poruszymy zagadnienia dot. tworzenia dokumentacji oraz powiemy o tym jak wykonać rejestr czynności i zweryfikować procesy przetwarzania danych.

Dla kogo ?

Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób, które mają do czynienia z przetwarzaniem danych osobowych, w szczególności do:

  • prezesów i członków zarządu
  • kadry kierowniczej
  • administratorów bezpieczeństwa Informacji (ABI)
  • osób odpowiedzialnych za sprawy ochrony danych osobowych w organizacji

Korzyści ze szkolenia – dzięki udziałowi w szkoleniu zdobędziesz/rozszerzysz wiedzę w zakresie:

  • Przygotowania firmy do nowego rozporządzenia o ochronie danych osobowych
  • Dowiesz się jakimi karami będzie dysponować GIODO
  • Jak przeanalizować ryzyko dla przetwarzania danych osobowych
  • W jaki sposób przygotować odpowiednie procedury i zabezpieczenia przed przystąpieniem do zbierania i przetwarzania danych osobowych
  • W jaki sposób wdrożyć zasady przejrzystości w przetwarzaniu danych osobowych
  • Dowiesz się jak przygotować kształt i treść umów o powierzenie przetwarzania danych osobowych, wypracujemy treść klauzul takiej umowy
  • Jaki jest zakres obowiązków i jakie kompetencje powinien posiadać Inspektor Danych Osobowych
  • Dowiesz się jak legalnie pozyskiwać dane osobowe
  • Jakie prawa przysługują osobom fizycznym  – w tym prawo do poprawiania, usunięcia danych oraz prawie do ograniczenia przetwarzania i sprzeciwu wobec przetwarzania danych

Szkolenie poprowadzi Rafał Malujda  – radca prawny (LL.M) rzecznik patentowy, absolwent studiów podyplomowych w Niemczech w zakresie międzynarodowego prawa handlowego i międzynarodowego zarządzania przedsiębiorstwem oraz kursu prawa unii Europejskiej Uniwersytetu Cambridge. Specjalizuje się w prawie własności intelektualnej, prawi nowych technologii oraz prawie o ochronie danych osobowych. Sekretarz Klastra .IT, członek grupy roboczej ds. ram prawnych funkcjonowania Przemysłu 4.0 w ramach Zespołu ds. Transformacji Przemysłowej przy Ministerstwie Rozwoju oraz ds. innowacyjnych technologii morskich. Na co dzień zarządza kancelarią malujda.pl, prowadzi sprawy w Polsce, Niemczech i innych krajach.

Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie do dnia 6 kwietnia br., do godz. 12.00,

(zgłoszenia przyjmujemy już na listę rezerwową)

do biura Enterprise Europe Network, wypełnionego formularza zgłoszeniowego, na adres: een.szkolenia@zsrg.szczecin.pl

Wymogi formalne:

  • Szkolenie przeznaczone jest dla przedsiębiorców z województwa zachodniopomorskiego
  • Z jednej firmy mogą uczestniczyć maksymalnie dwie osoby na szkoleniu

Szkolenie odbędzie się w siedzibie  Zachodniopomorskiego  Stowarzyszenia Rozwoju Gospodarczego – SCP, 

przy ul. Kolumba 86, w Szczecinie, w godz. 9.00 – 15.30.

 

SERDECZNIE  ZAPRASZAMY !

Pliki do pobrania

Nazwa pliku
Formularz zgłoszeniowy_Word Pobierz plik
Formularz zgłoszeniowy_PDF Pobierz plik
Program szkolenia Pobierz plik

Formularz zgłoszeniowy- on -line

Zapisz się na szkolenie on-line

Zgłoszenia przyjmujemy już na listę rezerwową

Informacja o firmie:

Zgłaszamy udział następujących osób:

Marta Kuzio - Wojda

szkolenia@zsrg.szczecin.pl

een.szkolenia@zsrg.szczecin.pl

+48 91 489 22 79

+48 91 433 02 20

Wyznacz trasę